Dřevěná nosná konstrukce hotelového objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a posouzením dřevěné nosné konstrukce hotelového objektu v Koutech nad Desnou, v Jeseníkách, v nadmořské výšce 606m.n.m. Objekt má obdélníkový půdorys o rozměrech přibližně 36x16m. Spodní stavba je řešena jako těžký skelet o dvou patrech a podkroví. Sloupy jsou navrženy jako kyvné stojky, ztužení je řešeno soustavou ztužidel a vzpěr. Zastřešení objektu je řešeno vaznicovou krovovou soustavou s trojitou stojatou stolicí. Důraz je kladen na použití běžně dostupných profilů řeziva. Opláštění objektu bude řešeno sádrovláknitými deskami Fermacell.
The bachelor’s thesis deals with the design and assessment of the timber load bearing structure of a hotel building in Kouty nad Desnou, Jeseníky, at an altitude of 606 metres above sea level. The object has a rectangular shape with dimensions approximately 36x16m. The lower part of the structure is designed as a two-floor heavy frame and an attic. The columns are designed as swinging angles, and stiffening is solved by a set of bracings and struts. The roofing of the object is solved by purlin truss system with a triple vertical stool. The emphasis is placed on the use of commercially available timber beams. The sheathing of the structure will be solved by Fermacell gypsum boards.
Description
Citation
JANČI, M. Dřevěná nosná konstrukce hotelového objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO