Návrh a posouzení jímky odpadních vod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je návrh a posouzení výztuže pro konstrukci jímky odpadních vod. Dalším předmětem zadání je posouzení nádrže na mezní stav trhlin. Posouzení prvků je provedeno dle mezních stavů únosnosti a použitelnosti-mezního stavu trhlin. Pro stanovení účinků vnitřních sil je použit výpočtový software Scia Engineer 2011.1. Výpočet je proveden dvěma způsoby, a to zadáním podloží konstrukce pomocí ručního výpočtu a zadáním vrstev podloží pomocí přídavného modulu Soilin, který generuje zatížení a ostatní parametry. Pro výstupy z těchto metod výpočtu je provedeno srovnání výsledků a navržení a posouzení výztuže na mezní stav únosnosti a mezní stav použitelnosti. Pro mezní stav použitelnosti – mezní stav trhlin je předepsáno omezení šířky trhlin pro limitní hodnotu wk = 0,2 mm dle EC 1992-1-1.
Aim of the bachelor's thesis is to design reinforcement for waste water tank. Another part of task is to do examine for limit state of cracks. Tank is examined for Capacity limit state and Applicability limit state - Limit state of cracks. To determine the effects of internal forces is used calculation software Scia Engineer 2011.1. Calculation is performed by two methods. The first method is to assign subsoil with manual calculation and the second one is to assign subsoil layers with module Soilin which generates loads and another parameters. Outputs from the methods of calculation were used for comparison of results and design reinforcement for Capacity limit state and Applicability limit state. According to Applicability limit state – Limit state of cracks is prescribed limitation of cracks width to limit width wk = 0,2 mm by EC 1992-1-1.
Description
Citation
KONEČNÝ, V. Návrh a posouzení jímky odpadních vod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO