Rekonstrukce rodinného domu s proječním ateliérem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší projekt rekonstrukce jednogeneračního rodinného domu. Jedná se o samostatně stojící budovu s jedním nadzemním podlažím a nevyužívaným podkrovím. Cílem práce je navrhnout stavební úpravy objektu tak, aby mohl v budoucnu sloužit jako rodinný dům s projekčním ateliérem (kanceláří). Je navrženo také rozšíření užívání i na dosud nevyužívané podkroví. Z tohoto důvodu dojde k odstranění stávajícího dřevěného krovu a k jeho nahrazení novým hambálkovým dřevěným krovem. Zároveň dojde ke zvýšení horní hrany střešní konstrukce. Návrh v maximální možné míře zachovává stávající zděné nosné konstrukce. Nově navrhované nosné konstrukce jsou zděné a vnitřní příčky jsou sádrokartonové.
This bachelor's thesis deals with reconstruction of the one-generation family house. The family house is a separately standing building with one above ground floor and an unutilized attic. The aim of this thesis is to propose reconstruction so that it can be used as a family house with an office in the future. It is also suggested to extend usage of the unused attic. For that reason present wooden roof trussing will be replaced by new wooden collar beam roof trussing. At the same time the upper edge of the roof construction will elevate. This proposal in the maximum possible range keeps existing masonry constructions. Newly proposed supporting structures are bricked and interior dividing walls are made from gypsum board.
Description
Citation
ŠIDLO, S. Rekonstrukce rodinného domu s proječním ateliérem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO