Vliv změny požárně technických charakteristik na požárně bezpečnostní řešení stavby gymnázia

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vlivem změn požárně technických charakteristik na požárně bezpečnostní řešení gymnázia. Na tento objekt je vypracováno požárně bezpečnostní řešení. Cílem tohoto řešení je prokázat, zda tento objekt, který byl navržen v roce 1995, splňuje současné požadavky na požární bezpečnost staveb s přihlédnutím k požárně technickým charakteristikám objektu. Způsob a zásady tohoto řešení jsou popsány v úvodní části této práce. S ohledem na zjištěný posun požadavků požární bezpečnosti staveb byla pro nevyhovující stav navrhnuta taková úprava, aby objekt splňoval požadavky požární bezpečnosti na něj kladené. Tato úprava se týká především návrhu nových únikových cest. V další části práce je navrhnut objekt odlišného provozního využití - hotel. Následně jsou ukázány rozdíly v posuzování požární bezpečnosti budovy gymnázia a hotelu, které jsou vyvolány změnami v posuzování mezi kmenovou normou ČSN 73 0802 a projektovou normou ČSN 73 0833. V závěru práce je objasněno, z jakého důvodu bylo požárně bezpečnostního řešení gymnázia nevyhovující, a jaké jsou hlavní rozdíly v posuzování objektů s rozlišným funkčním využitím.
This thesis examines how the changes of fire technical characteristics could affect the fire safety solution of gymnasium. The fire safety solution was developed for this object. The idea is to prove, that this object, which was designed in 1995, meets current requirements for fire safety of buildings. The method and principles of this solution are described in the introductory part of this thesis. For unsuitable solution was designed modification of this solution, which meets the requirements of fire safety solution of gymnasium. This modification is focused on designing new escape routes. In the next part of thesis is designed object with different operational use - hotel. Subsequently are shown differences in assessment of fire safety solution of building gymnasium and hotel. In the end of this thesis is explained why the fire solution of gymnasium was unsatisfactory, and what are the main differences in assessment of objects with different operational use.
Description
Citation
KACZYŃSKI, M. Vliv změny požárně technických charakteristik na požárně bezpečnostní řešení stavby gymnázia [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO