Řešení dopravy v centru Havlíčkova Brodu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Náplní práce je řešení dopravy v centru města Havlíčkův Brod. Zejména se jedná o úpravu pozemní komunikace II/150, která spočívá ve změně organizace dopravy v ulicích Dolní, Žižkova a Na Ostrově ze stávajícího obousměrného provozu na jednosměrný provoz s tím, že se zmíněné ulice upraví na obdobu velkého kruhového objezdu. Úpravou dojde k zpřehlednění, usměrnění a zvýšení plynulosti a bezpečnosti provozu, zejména ve vztahu k chodcům a cyklistům. Dalším úkolem práce je revitalizace veřejných ploch před kulturním domem Ostrov a propojení stávajících cyklostezek na obou březích řeky Sázavy. V této souvislosti práce taktéž řeší návrh úpravy dešťové kanalizace, nadzemního vedení nízkého napětí, veřejného osvětlení, sdělovacích kabelů, světelné signalizace hasičů a nízkotlakého plynovodu.
The aim of this diploma thesis is the solution of the traffic situation in the city center of Havlíčkův Brod. Mainly the ground road number II/150 adjustment, which consist in the modification of the two-way traffic to one-way traffic organization in the streets Dolní, Žižkova and Na Ostrově by using the analogy of a roundabout layout, is solved within this thesis. All mentioned modifications simplify the traffic situation, improve the orientation and increase the security and the traffic flow mainly in relation to pedestrians and cyclists. Another part of this thesis is focused on revitalization of the public spaces in front of the community center called Ostrov and junction of existing cycle tracks situated on the both banks of the Sázava river. In relation to this topic the adjustment of rainwater sewerage system, low-voltage above ground network, public lighting, communication electric cables, fire brigade signal lights and low-pressure gas pipeline is also solved.
Description
Citation
TOBEK, M. Řešení dopravy v centru Havlíčkova Brodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO