Návrh a posouzení směsi pro asfaltové vrstvy se zvýšenou odolností proti šíření trhlin (SAL)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce se zabývá možností použití asfaltové směsi se zvýšenou odolností proti šíření trhlin (SAL). V teoretické části je pojednáno o problematice vrstvy SAL a jsou zde popsány použité zkušební metody. V praktické části je navrženo několik směsí s odlišnými parametry. Na vybraných směsích byly například provedeny zkoušky nízkoteplotních charakteristik, trvalých deformací, zkoušky v tahu za ohybu, relaxace, modulu tuhosti a únavy. Na základě výsledků zkoušek bylo provedeno porovnání směsí a vyhodnocení v programu LayEps.
This master's thesis deals with the possibility of special asphalt-rubber mixture using - Stress Absorbing Layer (SAL). In the theoretical part the SAL and test methods are described. In the practical part, several different mixtures are designed and selected mixtures were tested. Low-temperature characteristics, permanent deformations, bending tensile relaxation, stiffness modulus and fatigue properties were determined. Based on the test results the mixtures were compared and their benefit is evaluated according to Performance Pavement Design Method, the pavement structure was evaluated by using of computer programme LayEps.
Description
Citation
COUFALÍK, P. Návrh a posouzení směsi pro asfaltové vrstvy se zvýšenou odolností proti šíření trhlin (SAL) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO