Programovatelný generátor signálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o návrhu a realizaci hardwaru programovatelného generátoru analogových a digitálních signálů pomocí mikrokontroléru. Je zde popsána funkce navrhovaného generátoru, výběr použitých součástek a jejich zapojení, např. návrh obvodů pro převod digitálního signálu na analogový a jeho následnou úpravu (zesílení a nastavení offsetu). Dále je zde popsán komunikační protokol pro připojení generátoru k PC pomocí USB třídy HID, vývoj aplikace pro ovládání generátoru a firmwaru řídícího mikrokontroléru. Na závěr jsou uvedeny výsledky měření, srovnání měřených a simulovaných charakteristik.
This thesis treats designing and the implementation of the Programmable Signal Generator which generates analog and digital signals using microcontroller. It describes the function of the generator, component selection and their implementation into the circuit, for example design of circuits for digital to analog conversion and the final adjustment of generated analog signals (amplification and offset setting). It also describes the communication protocol between the generator and personal computer using USB HID class, the development of graphical user interface and microcontroller firmware. Lastly, the measurement results are presented and compared with simulation results.
Description
Citation
ROMÁNEK, K. Programovatelný generátor signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) prof. Ing. Karel Roubík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO