Finanční proveditelnost a ekonomická efektivnost protipovodňových opatření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou efektivnosti a financovatelností protipovodňových opatření v České republice. V první části práce řeší základní pojmy spojené s ekonomickými výpočty. Jsou zde rozebrány metody výpočtu efektivnosti investice v obecném pojetí. Dále navazuje poukázání na rozdíly, při bilancování investic do veřejných statků. Teoretická část pokračuje nastíněním povodňové problematiky v ČR a možných řešení protipovodňových opatření. Závěrem teoretické části je předložení metodiky pro výpočet právě efektivnosti protipovodňového opatření. Cílem praktické části práce je využití předložených metod a informací na vybraném protipovodňovém opatření a spočtení jeho ekonomické efektivnosti.
This master thesis deals with topic of efficiency and possibilities of financing of flood defense in the Czech Republic. First part describes general terms related to economical calculations. The methods of calculating of efficiency in common sense take place in this part of thesis. There are also described differences in counting of efficiency of public good. Theoretical part continues with basic information about floods and types of flood defense in the Czech Republic. Last part of theory describes method of calculating efficiency for flood defense. The main aim of the practical part is to apply this methodology to particular case of flood defense in the Czech Republic.
Description
Citation
STOLAŘOVÁ, P. Finanční proveditelnost a ekonomická efektivnost protipovodňových opatření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO