Obnova a nové využití zámku v Moravském Krumlově

Abstract
Diplomová práce se zabývá rekonstrukcí a novým využitím Zámku Moravský Krumlov. V zámeckém areálu jsou navrženy víčeúčelové sály, volnočasové centrum pro obyvatele města a hotel a výstavní prostory pro turisty. Základní myšlenkou bylo vytvořit „zámek pro město“ - opuštěný zámek rekonstruovat tak, aby vyhovoval požadavkům obyvatel Moravského Krumlova na funkční využití. Nové konstrukce geometrických tvarů působí reprezentativním dojmem a vycházejí z potřeb provozu areálu.
This master’s thesis focuses on the reconstruction and new making use of Moravský Krumlov Chateau. The chateau’s premises include multi-purpose halls, leisure centres for the city’s inhabitants, a hotel and exhibition showrooms for tourists. The main idea was to design a “Chateau for the City”, that is to reconstruct the isolated chateau so that it meets the practical needs of the inhabitants of Moravský Krumlov. The new constructions of geometric shapes are designed to impress and, at the same time, reflect the needs of the operation of the chateau complex.
Description
Citation
HOLIBKOVÁ, A. Obnova a nové využití zámku v Moravském Krumlově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2013-06-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO