Vývoj tepelně-izolační hmoty určené pro použití při vysokých teplotách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá vývojem nového tepelně izolačního materiálu, který obsahuje druhotné suroviny nebo odpady. Jedná se o izolační materiál s požadavkem odolnosti proti vysokým teplotám – 200°C a 500°C. Typ materiálu je určen způsobem vylehčení – přímé vylehčení a nepřímé vylehčení. Přímé je dosaženo přídavkem lehčeného plniva, nepřímé je dosaženo vývinem plynu vlivem chemické reakce a následné zakomponování plynu do struktury materiálu. Diplomová práce je součástí projektu MPO TIP č. FR-TI 2/340.
The work deals with the development of a new thermal insulation material that contains a secondary raw materials or waste. It is an insulating material with the requirement of resistance to high temperatures - 200 ° C and 500 ° C. Type of material is determined by the way of reducing density - direct and indirect. Direct is achieved by adding lightweight aggregates, indirect is achieved by gas evolution through chemical reaction and the subsequent incorporation of gas into the structure of the material. This thesis is part of the MPO TIP č. FR-TI 2/340 project.
Description
Citation
DOKOUPIL, M. Vývoj tepelně-izolační hmoty určené pro použití při vysokých teplotách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-01-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO