Analýza vlivu relativní výšky pravoúhlého přelivu se širokou korunou na součinitel průtoku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce pojednává o vlivu relativní výšky přelivu pravoúhlého průřezu se širokou korunou na součinitel průtoku. Na základě měření úrovně hladiny před přelivem při různých průtocích i výškách přelivu P, byly stanoveny hodnoty součinitele průtoku v závislosti na h/P. Tyto hodnoty byly porovnány s výsledky měření a vztahy, jež jsou uvedeny v odborné literatuře. V závěru práce byly vyvozeny nové vztahy, kterých lze pro výpočet součinitele průtoku vztaženého k přepadové výšce využít.
This diploma thesis dealt with the influence of relative weir height of rectangular broad-crested weir on discharge coefficient. Based on the level measurement in front of weir for different heights of the weir P and discharges were determined values of discharge coefficient according h/P. These values were compared with the results of measurements and relationships, which are mentioned in the professional literature. In conclusion were derived new relationships that can be used to calculate the discharge coefficient relative to the overflow head.
Description
Citation
KNÉBLOVÁ, M. Analýza vlivu relativní výšky pravoúhlého přelivu se širokou korunou na součinitel průtoku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO