Malá aktivní integrovaná anténa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá základními typy planárních antén, jejich návrhem a modelováním v programu ANSOFT Designer. V práci je popsán způsob, kterým je možné planární anténu doplnit aktivním prvkem (tranzistorem). Tranzistor je do planární struktury implementován pomocí funkce N-Port, kterou Ansoft Designer nabízí. V závěru práce jsou popsány nevýhody a výhody pasivní a aktivní planární antény.
Bachelor’s thesis deals with basic types of planar antennas, with the design and simulation in the program ANSOFT Designer. The project is focused on the completion of a planar antenna by an active element (a transistor). The transistor can be integrated into planar structure by the N-Port function of Ansoft Designer. Finally, advantages and disadvantages of passive and active planar antennas are described.
Description
Citation
NUNVÁŘ, R. Malá aktivní integrovaná anténa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO