Návrh laboratorní úlohy pro ověření principu NMR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem laboratorní úlohy, která má ověřit základní principy nukleární magnetické rezonance. V teoretické části projektu jsou shrnuty základní poznatky o nukleární magnetické rezonanci (NMR) a popsán postup, jímž se vyhodnocují výsledky získané z NMR signálu. Návrhová část je zaměřena na sestavení blokového schématu NMR spektrometru, návrh rezonančního obvodu a NMR sond. V praktické části je specifikován technologický postup výroby NMR sond a jejich následné nastavení. V experimentální části jsou vyhodnoceny výsledky srovnání navrhovaných sond.
This project deals with the design of a laboratory workplace for verifying the basic principles of nuclear magnetic resonance. In the theoretical part of the project a basic knowledge of nuclear magnetic resonance are summarized, and the process of evaluation the results obtained from NMR signal is described. The proposed part of work is aimed at a design of a NMR spectrometer block diagram and a proposal of a resonant circuit and NMR probes. In the practical part the technologic process of the probes production and their settings are specified. The results of the designed probes comparison are in the last, measuring, part.
Description
Citation
KROPÁČ, O. Návrh laboratorní úlohy pro ověření principu NMR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Dostál, DrSc. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Ing. Steinbauer: Proč diody D3 a D4 nezkratují signál?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO