Návrh přírodě blízkých protipovodňových opatření v povodí Lhoteckého potoka

Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh komplexních protipovodňových opatření v povodí Lhoteckého potoka na území obce Nová Lhota, která se již několik let potýká s problémem vnikající vody do intravilánu během vydatnějších srážek. Na základě této práce byla vyhotovena studie řešící otázku povodní v obci, v menší míře také erozní ohroženost a v neposlední řadě také zvýšení ekologické stability krajiny v okolí. Pro analýzu stávající situace bylo využito digitálních mapových podkladů v systému GIS a následná aplikace vypočtených hodnot do modelu DESQ. Prostřednictvím standardních vztahů pro dimenzování byl vytvořen návrh komplexní ochrany obce. Tento návrh bude v budoucnu sloužit jako podklad pro komplexní pozemkovou úpravu.
The subject of the Master´s thesis is to design comprehensive flood control measures in the catchment Lhotecký stream in the built up areas of Nová Lhota village, who for several years struggling with the problem of water entering into the urban area during heavy rainfall. On the basis of this Master´s thesis, was created study of resolving the issue of flooding in the village, to a lesser extent, soil erosion and not least improve the ecological stability of the landscape around. For the analysis of the current situation was used digital maps in the GIS and subsequent application of the calculated values to the model DesQ. Through the standard formulas for dimensioning was created for a comprehensive protection of the village. This proposal will in the future serve as a basis for comprehensive land consolidation.
Description
Citation
POSPÍŠIL, J. Návrh přírodě blízkých protipovodňových opatření v povodí Lhoteckého potoka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO