Ocenění stavebního díla v ČR a na Ukrajině

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je zjistit výši nákladů na výstavbu v ČR a na Ukrajině. Náklady na výstavbu vypočtené podle podmínek v ČR a podle podmínek na Ukrajině. Byly porovnány a byla provedena analýza rozdílů u položek stavebních prací, které vykazují největší rozdíly. Náklady byly stanoveny v Kč pro jednotlivé položky stavebních prací kalkulací podle obvyklého kalkulačního vzorce používaného v ČR. Přepočet nákladů z měny na Ukrajině (hřivny) na Kč byl proveden aktuálním měnovým kurzem. Výsledkem práce je analýza a vyhodnocení rozdílu stavebních nákladů.
The main aim of this master’s thesis is to find out the extent of costs for construction in CZ and Ukraine. Costs for the construction were calculated according to the conditions in CZ an according to the conditions in Ukraine. There were made analysis of differences in construction works, which shows the biggest difference. Costs were determined in crowns for particular line of construction works calculation according to the ordinary calculation pattern which is using in CZ. Conversion of costs from Ukraine currency (UAH) to CZK was made with an actual currency course. The consequence of the work is analysis and evaluation of difference of construction costs.
Description
Citation
SHASHKO, M. Ocenění stavebního díla v ČR a na Ukrajině [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2014-02-06
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO