Stanovení přítomnosti inhibitorů fosfodiesterázy v komunálních odpadních vodách

No Thumbnail Available
Date
Authors
Smutná, Michaela
ORCID
Advisor
Čáslavský, Josef
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá stanovením selektivních inhibitorů fosfodiesterázy typu 5 v komunálních odpadních vodách. V rámci práce byly stanovovány inhibitory fosfodiesterázy v komunálních odpadních vodách z čistíren odpadních vod s různým počtem ekvivalentních obyvatel. Konkrétně se jednalo o ČOV v Brně – Modřicích, ČOV v Luhačovicích a ČOV v Hodoníně. Na každé z výše uvedených čistíren odpadních vod byl odebrán 24 – hodinový slévaný vzorek na přítoku do čistírny, i na odtoku z ní. Na ČOV v Modřicích bylo navíc provedeno týdenní sledování koncentrace inhibitorů fosfodiesterázy.
This diploma thesis is focused on the determination of phosphodiesterase 5 selective inhibitors in communal waste waters. In this study phosphodiesterase inhibitors levels in municipal waste waters from sewage treatment plants with different numbers of equivalent inhabitants were analyzed. Namely it was sewage treatment plants in Brno – Modřice, Luhačovice and Hodonín. In each of the above mentioned facilities 24 - hour cumulated samples of the influent and effluent waste water were collected. On the Brno - Modřice sewage treatment plant also weekly monitoring of the concentration of phosphodiesterase inhibitors was realized.
Description
Citation
SMUTNÁ, M. Stanovení přítomnosti inhibitorů fosfodiesterázy v komunálních odpadních vodách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie a technologie ochrany životního prostředí
Comittee
prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (předseda) prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Dolejš, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Janoš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-02
Defence
Studentka prezentovala výsledky své diplomové práce. Poté komise vyslechla posudky vedoucího práce a oponenta. Studentka se vyjádřila k jednotlivým připomínkám a dotazům. Po diskuzi následovalo hodnocení závěrečné práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO