Stanovení nezávislé převodní ceny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce pojednává o problematice převodních cen. Jedná se o cenu za transakci mezi spřízněnými podniky. Tato problematika se v posledních letech stala jedním z hlavních témat, kterými se zabývají finanční úřady. A to proto, že je takto možno přenášet daňovou povinnost mezi podniky a tedy i do států s nižší sazbou daně. Práce se zabývá stanovením převodní ceny na konkrétním podniku pomocí pěti základních metod, které nabízí Směrnice OECD pro převodní ceny. Tyto postupy může společnost využít buď pro vytvoření dokumentace, kterou vyžadují finanční úřady, nebo pro žádost o závazné posouzení na stanovení ceny.
This bachelor’s thesis deals with a problem of the transfer pricing. It is the price of a transaction between the related enterprises. The issue has recently become one of the main topics of financial authorities. The main reason is that the tax liability can be transferred between companies and thus to countries with the lower tax rate. This thesis deals with consecutions of the transfer price on a specific company using five basic techniques offered by the OECD Guidelines for transfer pricing. These consecutions may be used either for the creation of the documentation required by tax authorities or for the request of the binding assessment on pricing.
Description
Citation
KAPOUN, V. Stanovení nezávislé převodní ceny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Sadovský, CSc. (předseda) Ing. Pavla Vejmolová (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) JUDr. Lenka Hrstková Dubšeková (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO