Stanovení organických sloučenin v dehtu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Diplomová práce se zabývá stanovením organických látek v dehtu. Je zaměřena na polycyklické aromatické uhlovodíky, BTEX a n-alkany. Vzorky dehtů byly odebrány na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně během dvou dnů při rozdílných podmínkách zplyňování biomasy. Byly přefiltrovány a přečištěny přes kolonu se silikagelem. Na stanovení polycyklických aromatických uhlovodíků byla zvolena plynová chromatografie s hmotnostní detekcí, na stanovení BTEX a n-alkanů plynová chromatografie s plamenově ionizační detekcí.
The diploma thesis deals with determination of organic compounds in the tar. It is focussed on polycyclic aromatic hydrocarbons, BTEX and n-alkanes. The tar samples were collected by Faculty of Mechanical Engineering BUT Brno during two days and under diferent conditions of biomass gasification. The samples were filtrated and refined using column chromatography on silicagel sorbent. Gas chromatography with mass detection was chosen to determine polycyclic aromatic hydrocarbons and gas chromatography with flame ionisation detection was chosen to determine BTEX and n-alkanes.
Description
Citation
MAGDECHOVÁ, A. Stanovení organických sloučenin v dehtu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie a technologie ochrany životního prostředí
Comittee
prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (předseda) prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc. (člen) Ing. Václav Mergl, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Janoš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-06
Defence
Studentka prezentovala výsledky své diplomové práce. Komise vyslechla posudky vedoucího a oponenta, poté se studentka vyjádřila k připomínkám, dotazům a po diskuzi následovalo hodnocení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO