NOVÉ NA STARÉ – Brno, nároží Bratislavská - Stará

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Parcela na nároží Bratislavské a Staré se nachází na půlce cesty mezi centrem a Cejlem. Tahle lokace je na hraně, o místo pro stavbu bojují developeři, kteří chtějí z Cejlu lukrativní lokalitu pro bydlení, obchody, administrativu. Polyfunkční dům na nároží reflektuje současné potřeby obyvatel Cejlu, Navazuje jak ve struktuře tak ve vnější obálce na okolní zástavbu, přičemž hlavním motivem je pavlač. Prostor vytvořený inverzí rohu je doplněn a vymezen věží s knihovnou. V poznání je síla. I cesta může být Cejl
Building on Corner of Bratislavská and Stará street. Smaller town houses conected with one long gallery, accompanied by tower on corner with library on corner. Knowledge is power. Cejl is the best.
Description
Citation
KVAPILOVÁ, T. NOVÉ NA STARÉ – Brno, nároží Bratislavská - Stará [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Miloš Klement (předseda) Ing. arch. Tomáš Dvořák (člen) Ing.arch. Kateřina Holenková (člen) Ing. arch. Jakub Koňata (člen) doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO