Metodika pro testování vysokorychlostních FPGA karet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a implementací metodiky pro testování pamětí RAM připojených k obvodu FPGA na kartách Combo. V teoretické části práce jsou chyby pamětí RAM rozděleny podle způsobu, kterým ovlivňují práci paměti, a jsou uvedeny algoritmy k jejich odhalení. Na základě těchto informací byla v praktické části navržena, implementována a ověřena metodika pro testování pamětí RAM na kartách Combo-20G a Combo-80G. Při realizaci bylo využito vývojové prostředí NetCOPE. V rámci jeho struktury byl projekt rozdělen na hardwarovou aplikaci pro obvod FPGA a softwarovou aplikaci pro hostitelský počítač. Projekt byl navržen univerzálně s možností snadného přenosu na další verze karet Combo.
This work deals with design and implementation of a methodology for testing RAM memories connected to an FPGA circuit on Combo cards. In theoretical part of the work RAM faults are sorted by the way they affect the function of the memory and the algorithms to detect them are specified. In practical part, the methodology for testing RAM memories located on Combo cards are proposed, implemented and verified. The NetCOPE framework was used for the implementation. Within the NetCOPE structure, the project was divided into a hardware accelerated application for an FPGA circuit and a software application for a host computer. The project was designed with respect to an easy transfer to other versions of Combo cards.
Description
Citation
ŠULC, T. Metodika pro testování vysokorychlostních FPGA karet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Lubomír Hudec, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Dr.techn. Ing. Mária Bendová (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Další otázky na téma: dalšího možného zaměření vývoje projektu a finální implementace algoritmů student také pohotově zodpověděl. Student byl seznámen i s několika formálními nedostatky uvedenými v práci (nevhodný název práce, nedostatečné konkretizace pamětí, nevhodně volené termíny).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO