ARCHEOLOGICKÉ MUZEUM - PŘESTAVBA AREÁLU HRADIŠTĚ SV.HYPPOLITA VE ZNOJMĚ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Zadáním diplomního projektu je návrh nového areálu na Hradišti Sv. Hyppolita ve Znojmě. V současné době je část areálu ve vlastnictví Nadačního fondu Sv. Hyppolita, jež je organizací zabývající se archeologickým výzkumem v dané lokalitě. Cílem tedy bylo vytvoření nového kompaktního areálu, který by sloužil nejen k výzkumu, ale i prezentaci objevených artefaktů a v neposlední řadě i jako vyhledávaná turistická aktivita. Dále bylo požadováno, aby návrh doplnil stávající urbanistickou strukturu obce a vytvořil nové předpoklady pro rozvoj, dnes nefungujícího a ekonomicky neperspektivního území. K návrhu bylo přistoupeno jako k celkové asanaci části území obce, do které byly umístěny objekty musea, vědeckého pracoviště, sídla nadace a komerčního ubytování s možností stravování. Urbanistický návrh reaguje na stávající i historické souvislosti území a díky zapojení výrazných zelených prvků vytváří i rozlehlé klidové pobytové veřejné prostory.
The aim of the diploma thesis was to design new campus at Hradiste St. Hyppolita in Znojmo. At present, a part of this area is owned by the Foundation of St. Hyppolita, which is an organization engaged in archaeological research in this area. Thus, the main idea was to create a new campus, which should be used not only for research, but also for the presentation of the discovered artifacts and, last but not least, as a popular tourist activity. Furthemore, it was required that the new campus completes the existing urban structure of the village and creates new conditions for the its development, which is considered as out of order and economically disadvantageous territory now. The result was overall redevelopment of the part of village. There were placed the objects such the museum, the research institute, the Foundation's headquarters and the commercial accommodation with catering possibility. Urban design responds to the current and the historical context and thanks to the involvement of many significant green elements, there was created a quiet public place too.
Description
Citation
ŠIKULA, M. ARCHEOLOGICKÉ MUZEUM - PŘESTAVBA AREÁLU HRADIŠTĚ SV.HYPPOLITA VE ZNOJMĚ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen) Ing.arch. Miloslav Tabarka (člen) Ing. arch. Radmila Vraníková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO