PŘESTAVBA PRŮMYSLOVÝCH AREÁLŮ A ZÓN - PRÁDELNY A ČISTÍRNY CHRIŠTOF VE VYŠKOVĚ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
PŘESTAVBA PRŮMYSLOVÝCH AREÁLŮ A ZÓN - PRÁDELNY A ČISTÍRNY CHRIŠTOF VE VYŠKOVĚ. K návrhu bylo přistoupeno jako k celkové asanaci území se zanecháním a znovuvyužitím jednoho centrálního objektu. Dále zde bylo umístěno několik nových objektů pro obchod, kanceláře a bydlení. Urbanistický návrh reaguje na okolní zástavbu a orientaci ke světovým stranám. Část území je využita jako park pro odpočinek i pro sportovní aktivity. Celkově se jedná o změnu z uzavřeného zastaralého a nevyužitého území, které se mění na veřejný prostor pro nakupování, stravování, bydlení a sportovní vyžití.
REBUILDING OF THE INDUSTRY AREALS AND ZONES - LAUNDRY FACTORY "CHRIŠTOF" IN VYŠKOV. The proposal was approached as to the overall redevelopment area, leaving one central building. Furthermore, it accommodated a number of new buildings for shops, offices and housing. Urban design responds to the surrounding buildings and orientation to the cardinal. Part of the area is used as a park for recreation and sports activities. Overall, this is a change from the closed obsolete and unused territory which becomes a public space for shopping, dining, living and sports.
Description
Citation
OPATRNÝ, V. PŘESTAVBA PRŮMYSLOVÝCH AREÁLŮ A ZÓN - PRÁDELNY A ČISTÍRNY CHRIŠTOF VE VYŠKOVĚ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) Ing.arch. Lubomír Kipila (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) prof. Ing. arch. Ivan Ruller (člen) Ing. Jaroslav Štikar (člen)
Date of acceptance
2014-06-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO