Monitorovací systém vodních toků s GSM komunikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je věnována systému monitorování vodních toků za využití alternativního zdroje napájení a GSM komunikace. V práci je provedena rešerše týkající se možností měření veličin na vodních tocích, dále podrobná rešerše fotovoltaických panelů, dostupných akumulátorů a jejich nabíjení a také stručný přehled obdobných systémů. Dále diplomová práce svým obsahem zachycuje návrh a realizaci zařízení typu datalogger s možností odesílání naměřených dat na internet.
This master thesis is dedicated to system of water monitoring for use of alternative source power supply and GSM communication. The thesis carried out research on the possibilities to take measurements on watercourses, also detailed research of photovoltaic panel, available accumulators and their charging and a synopsis of similar systems. Furthermore, the master thesis also captures design and implementation datalogger device type with possibility to send measured data to the website.
Description
Citation
PAČINEK, D. Monitorovací systém vodních toků s GSM komunikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Miloš Železný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO