Obrábění součásti na CNC soustruhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Téma bakalářské práce se zabývá technologií výroby rotační součásti na CNC soustruhu. Hlavní řešení práce je kompletní technologická příprava výroby součásti "Těsnicí víko" včetně popisu použitých strojů, zařízení a výběr obráběcích nástrojů pro výrobu. Dále je v práci uveden NC program pro výrobu součásti a popis výroby funkčního vzorku součásti. Na závěr je technicko-ekonomické zhodnocení výroby součásti. Mezi další řešení patří teoretický návrh technologie výroby na moderním multifunkčním obráběcím CNC centru.
The topic of the present bachelor thesis deals with the manufacturing technology of a rotary component on a CNC lathe. The main solution offered is a full technological preparation of production of the component "Sealing lid", including a description of the used machinery, equipment and a selection of machining tools for manufacturing. Further, the thesis deals with the NC program for manufacture of the component and a description of how to produce a functional sample of this component. Finally, a technological and economic evaluation of component manufacture is presented. Other solutions include a theoretical proposal of manufacturing technology on an up-to-date multifunctional machining CNC center.
Description
Citation
NECHVÁTAL, L. Obrábění součásti na CNC soustruhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Zina Pavloušková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Co je to návratnost investice a jak jste ji počítal? 2. Jak jste kalkuloval výrobní náklady? 3. Jak byla vyráběná součást při výrobě upnuta? 4. Co je to jakost povrchu a jak je označována? 5. Jak byly vyrobeny díry o průměru 5 mm na vyráběné součásti, byly předvrtány nebo se vrtalo do plného materiálu? 6. Co znamená funkce G50 S500 ve Vámi navrženém CNC programu? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO