Experimentální měření na modelu domovního výtahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce popisuje model domovního výtahu s EC motorem (elektronicky komutovaným motorem) a program který je potřebný k ovládání modelu a k nastavení ochranných prvků pro bezpečný provoz. Práce se zabývá experimentálním měřením na modelu při chodu naprázdno a při zatížení a zjišťuje se vliv protizávaží na příkon EC motoru. Dále pak obsahuje zpracování naměřených hodnot, mechanickou úpravu modelu vyvozenou z měření a porovnání měření před a po změně modelu. Součástí práce je také namodelování výtahu v programu na 3D modelování SolidWorks.
This work describes a model of a house elevator with an EC motor ( Electronically Commutated Motor) and a programme essential for controlling of the model and adjusting of the protective features for a safe operation. The work deals with experimental measurement based on the model, firstly while being at idle run, and then while being loaded. It is focused on the identification of influencing the EC motor input by usage of the counterweight. The aim of the work is to process the measured data, which are then used for mechanical adaptation of the model and the consequent confrontation between the measured data gained before and after the adaptation. Also an important part of the work is the simulation of the elevator using the 3D SolidWorks Programme.
Description
Citation
KALINA, M. Experimentální měření na modelu domovního výtahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (předseda) prof. Ing. Ctirad Kratochvíl, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Přikryl, CSc. (člen) prof. Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) RNDr. Opluštil Vladimír (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO