Návrh využití offshore struktury k optimalizaci daňové zátěže podnikatelského subjektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na využití destinací s mírnější mírou zdanění příjmu právnických osob pro celkové snížení daňové zátěže podnikatelského subjektu. Vymezuje základní pojmy a souvislosti, na které navazuje analýzou současného stavu offshore podnikání a boje proti jeho zneužívání. Obsahuje návrh podnikatelské struktury, který při aplikaci zajišťuje snížení daňového zatížení podnikatelského subjektu, a který je doplněný o vymezení přínosů a rizik plynoucích z jeho užití.
This thesis focuses on the use of destinations with moderate rate of corporate tax to reduce the tax burden of the business entity. It contains defined context and fundamental concepts and there is also an analysis of the current state of offshore business and restrictions aimed against its abuse. Thesis contains draft of business structure that ensures reduction of tax burden of the business entity, and which is followed by a definition of the benefits and risks of its application.
Description
Citation
TOMÁŠEK, L. Návrh využití offshore struktury k optimalizaci daňové zátěže podnikatelského subjektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
otázka vedoucího práce - zodpovězeno otázka oponenta práce - zodpovězeno Ing. Žižlavský: Myslíte si, že se může změnit výše zdanění na Kypru? - zodpovězeno Ing. Chlebovský: Proč firma neplatí daně v zemi, kde má svou infrastrukturu? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO