Návrh ozvučovací aparatury

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem ozvučovací aparatury. V první části jsou teoreticky vysvětleny hlavní části aparatury, jako jsou mikrofony, zesilovače, korektory, výhybky, reprosoustavy a reproduktory. Další část je věnována vlastnímu návrhu, počínaje blokovým schématem a následujícím návrhem jednotlivých důležitých částí, ty jsou také pomocí pro-gramu Eagle vytvořeny jako desky plošných spojů. U vybraných zapojení je ukázka simulací v programu PSpice a take měření důležitých charakteristik. Nezbytnou součástí diplomové práce je také konstrukční zpracování aparatury. Na závěr této práce jsou ukázky jednotlivých desek plošných spojů.
This Master´s thesis deals with sound apparatus. The first part is a theoretical explanation of the main part of the equipment, such as microphones, amplifiers, proofreaders, switches and speakers. Another section is devoted to the design itself, starting with the block diagram which is followed by the design of single important parts. These are made as PCB. For select-ed diagrams there is an example of PSpice program simulations and the measurement of important characteristics. The essential part of the work also addresses constructional pro-cessing of apparatus. At the end of this thesis some examples of the PCB are introduced.
Description
Citation
KOŠARIŠŤAN, M. Návrh ozvučovací aparatury [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO