Zařízení pro měření koncentrace intracelulárního vápníku v LabVIEW

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá osvojením metod pro měření koncentrace intracelulárního vápníku, a takže odpovídajícím zařízením v prostředí LabVIEW. Práce se skládá ze dvou částí. V první teoretické části je představena teorie k principu fluorescence, fluorescenčním metodám a indikátorům pro měření koncentrace intracelulárního vápníku. Jsou navrženy postupy měření pomocí fluorescenčního mikroskopu, kamery a barviva pro měření. Představeno literární řešení problémy. V druhé části je představen praktický postup řešení úlohy, jeho realizace, který zahrnuje blokové schémata měřicího zařízení v LabVIEW.
The master’s thesis deals with the methods and system for measurement of concentration of intracellular calcium in LabVIEW. The thesis included theoretical and practical parts. The thesis covers the theory of fluorescence principles, fluorescence methods and indicators for measurement of concentration of intracellular calcium. The procedure of measurement by means of fluorescence microscope, camera and indicators is also mentioned. Literary solution is presented. Block diagram of system for measurement of concentration of intracellular calcium at a graphical programming environment LabVIEW is presented in practical part of master’s thesis.
Description
Citation
KORMANOVSKAYA, E. Zařízení pro měření koncentrace intracelulárního vápníku v LabVIEW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ota Gotfrýd, CSc. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. položil otázku: Proč se liší panely na dvou obrazech související s jedním programem? Doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. položil otázky: Máte z experimentu záznamy, obrázky? Jak souvisí koncentrace s intenzitou obrazu? Jak byste rozšířila schéma, aby byl program funkční? Jak byste nastavila kalibrační křivku pro kvantifikaci jasu? V jakém formátu se načítají obrázky z kamery? Dr. Ing. Vlastimil Vondra položil otázky: Čím se liší dva obrazy v práci před filtrací a po filtraci? Jak se projevuje filtr dolní propust? Proč jste DP použila? Použila jste lineární filtr? Co jste očekávala od filtrace DP? Jaký typ filtru jste měla? Jaká byla jeho mezní frekvence, vzorkovací kmitočet? V jaké šířce pásma je nesena informace, pokud je vzorkovací kmitočet 100Hz? Co je Kotělnikovův teorém? Jak eliminujete špatné nastavení mikroskopu? Jak jste nastavovala jas? Co značí amplituda tranzientu po filtraci? Kde se měří? Studentka neobhájila diplomovou práci a neodpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO