Progresivní frézovací nástroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvoření rešerše na téma progresivní frézovací nástroje, zohledňující vývoj a současný stav frézovacích nástrojů. Dále se věnuje přímo problematice frézování a nástrojů, včetně základních teoretických a charakteristických podmínek pro tuhle metodu obrábění. Zabývá se i stručným rozdělením nástrojů z několika technologických hledisek jako konstrukcí, nástrojového materiálu, způsoby upnutí a mnoha dalším. Jedna kapitola se věnuje i samotnému způsobu upínání frézovacích nástrojů pomocí mechanického, hydraulického či tepelného systému upnutí. V poslední části se zaměřuje na aktuální přehled frézovacích nástrojů pro rovinné a rohové frézování. Tyto nástroje byly vybrány z produkce tří významných domácích i světových společností zabývající se výrobou nástrojů pro frézování. Jedná se o společnosti Pramet Tools s.r.o., Seco Tools CZ a Walter AG.
The aim of this work is to create a research on the topic of progressive milling tools, taking into account the actual state of development and milling tools . It also deals with issues directly and milling tools , including basic theoretical and conditions characteristic for this method of machining. It deals with the brief division of instruments from several technological aspects such as design , tooling materials, methods of camping and many others. One chapter is devoted to the method itself and clamping milling tools with a mechanical , hydraulic or thermal clamping system . The last section focuses on the current list of milling tools for surface and corner cutting . These tools were selected from the production of three major domestic and international companies engaged in the production of tools for milling. These companies Pramet Tools sro , CZ Seco Tools and Walter AG.
Description
Citation
KOUBEK, D. Progresivní frézovací nástroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (místopředseda) Ing. Václav Peterka, MBA (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) doc. Ing. Marek Sadílek, Ph.D. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Kleštinové upínání fréz. 2) Rozdíl mezi rohovou a rovinnou frézou. 3) Kam zařadíte stopkovou frézu? 4) Obrábění litiny. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO