Reálné dělení nemovitostí při vypořádání spoluvlastnictví - objekt bytového domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Předmětem diplomové práce na téma „Reálné dělení nemovitostí při vypořádání spoluvlastnictví – pozemky s objektem bytového domu“ je odborné posouzení možnosti reálného rozdělení předmětných nemovitých věcí – pozemků se stavbou bytového domu, jako řešení vypořádání spoluvlastnictví k předmětným nemovitým věcem mezi spoluvlastníky. Součástí diplomové práce je i návrh řešení reálného rozdělení stavby bytového domu. Diplomová práce se skládá ze dvou částí, v první teoretické části jsou shrnuta teoretická východiska reálného dělení nemovitých věcí – pozemků se stavbou bytového domu. Druhá, praktická část, se týká návrhu reálného rozdělení nemovitých věcí, pozemků a objektu bytového domu, včetně návrhu nutných stavebních úprav a posouzení ceny pozemků a stavby bytového domu před a po rozdělení, součástí práce je návrh majetkového a finančního vypořádání mezi spoluvlastníky s ohledem na velikost spoluvlastnických podílů.
The thesis deals with the Equitable division of real estate property - estates with a residential object, the objective of the thesis is to assess the possibility of equitable division of property - estates with a residential building as a solution of the settlement of ownership of property among the co-owners. A part of the thesis is a proposal for solving an equitable division of a residential building. The thesis consists of two parts: the first part summarizes theoretical background of equitable division of property - estate with a residential building. The second, practical part deals with the proposal for equitable division of property, estates and a residential building, including a proposal for necessary construction alterations and assessment of estate prices and construction of residential building before and after the division, a part of the thesis is also the design of ownership and financial settlement of property between co-owners with regard to size of their shares.
Description
Citation
ŠVANCAROVÁ, J. Reálné dělení nemovitostí při vypořádání spoluvlastnictví - objekt bytového domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Martina Studnařová (člen) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO