Kompletní projekt a realizace výroby součásti na CNC frézce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Technologická příprava a výroba součástky ,,lopatka“ v malé nástrojařské firmě. Postup přípravy a samotné výroby je rozčleněn do jednotlivých kapitol. V jednotlivých kapitolách je představeno využití CAD/CAM systému, především programu Autodesk Inventor 2014 professional pro tvorbu 3D a 2D dokumentace a program FeatureCAM 2014 od firmy Delcam pro tvorbu technologie a tvorbu NC programů pro CNC stroje. Dále je v této práci uveden process flow diagram a vysvětlení důležitosti tohoto dokumentu pro výrobu. V následujících kapitolách je popsán postupně průběh přípravy a samotné výroby zkušebního kusu, při využití možností zázemí firmy Kovoobrábění Sobotka.
Technological preparation and production of a component called a blade in a small tool-company. Preparation procedure of the production and the production itself has been divided into several chapters. In the individual chapters there has been introduced the usage of CAD / CAM system, a specially programme Autodesk Inventor Professional 2014 for creating 3D and 2D documentation as well as programmes FeatureCAM 2014 made by company Delcam for creating technology and creating NC programmes for CNC machines. In this thesis there is also used a Process flow diagram and an explanation of it's importance for production. The following chapters describe the preparation process step by step and the production itself of the trial component using the facility of a company's base Kovoobrábění Sobotka.
Description
Citation
PROKEŠ, T. Kompletní projekt a realizace výroby součásti na CNC frézce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Zina Pavloušková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Co je to tzv. sálavost řezu? 2. Co to znamená, že je vygenerovaný CNC program nečitelný? 3. Byl Vámi navržený nástroj tepelně zpracován? 4. Jak jste volil VBD? 5. Jak jste odstranil výstupky vzniklé při frézování navrženým nástrojem? 6. Co znamená funkce STOP ve Vámi navrženém CNC programu? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO