Výroba součásti garážového automatického zamykání sdruženým nástrojem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce vypracovaná v rámci magisterského studia M-STG Strojírenská technologie je zaměřena na výrobu součásti garážového automatického zamykání sdruženým nástrojem. Součást je vyrobena ze svitku plechu z materiálu S275JR o tloušťce 2 mm. Počet součástí vyrobených za rok se rovná 600 000. Literární studie se zabývá problematikou stříhání a ohýbání. Na základě nejvýhodnější výrobní varianty a technologických výpočtů je navržen sdružený nástroj. Jako tvářecí stroj je zvolen výstředníkový lis LEK 160. V ekonomickém zhodnocení jsou provedeny výpočty ke zjištění, kdy se stane výroba ziskovou
This master’s thesis created in the master studies of the M-STG Manufacturing technology is focused on the manufacturing of a part of a garage automatic door lock by a compound tool. The part is made of a rolled steel coil of the S275JR material with the thickness of 2 mm. The number of parts manufactured per year equals to 600 000. Literary studies deals with the issues of cutting and bending. On the basis of the most advantageous manufacturing variant and technological calculations the compound tool is designed. As a working machine the eccentric press LEK 160 is chosen. In the economical evaluation part, the calculations to finding out when the manufactory becomes profitable are carried out.
Description
Citation
VAVERKA, I. Výroba součásti garážového automatického zamykání sdruženým nástrojem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací. Studentovi byly kladeny následující dotazy: 1. Jaká byla šířka svitku? 2. Jaká je funkce načínacího dorazu? 3. Jak je dosahováno součinosti rovačky a podavače? 4. Jak byla stanovena hodnota tvrdosti střižníku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO