Přesné kování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá technologií přesného kování. V práci je uvedeno základní rozdělení kování podle charakteru toku materiálu a jeho postup. Po úvodní části se tato práce zabývá rozborem metod zápustkového kování s výronkem. V další části práce je obsažen popis, parametry a metody přesného kování. Na závěr je provedeno technicko-ekonomické zhodnocení dané technologie.
This bachelor´s thesis deals with the technology of precision forging. The thesis describes basic distribution of the forging according to the nature of the material flow and his procedure. After the introductory part this thesis deals with the analysis of the methods of the drop forging with fin groove. The next section contains a description, parameters and methods of precision forging. Technical a economical evaluation of the component technology is as a conclusion of the thesis.
Description
Citation
BERKA, M. Přesné kování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovy položeny následující dotazy: 1. Co se stane s materiálem v případě jeho zahřátí nad, resp. pod pásmo kovacích teplot? 2. Na čem závisí určení rozmezí kovacích teplot? 3. Jak vypadá rozsah kovacích teplot v diagramu Fe-Fe3C? 4. Popište metodu kování pomocí kovacích válců. 5. Charakterizujte superplasticitu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO