Fundamentální akciová analýza a její vliv na rozhodování v praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem diplomové práce na téma fundamentální akciová analýza, která se považuje za jednu z nejčastěji používaných metod při ohodnocování cenných papírů, je navrhnout nejvhodnější investici v oblasti zvoleného oboru do vybraných akciových společností. V první části práce jsou stručně charakterizovány i ostatní druhy analýz společně s ostatními teoretickými východisky, ale hlavním řešeným problémem je analýza fundamentální. Druhá část práce je věnována výběru a charakteristice akciových společností stejného oboru a poté volbě hodnotících ukazatelů. Třetí část se zabývá analýzou jednotlivých společností pomocí vybraných metod mezipodnikového srovnávání ze dvou úhlů pohledu. V záverečné části práce je provedena komparace všech zvolených metod mezipodnikového srovnávání pro oba úhly pohledu a návrh nejvhodnější investice.
The subject of this thesis on fundamental equities analysis, which is considered one of the most commonly used methods for valuing securities, is to make the best investment in the chosen field into the selected equity companies. In the first part of the thesis there is a brief outline of other types of analysis together with other theoretical approaches but the main problem to be solved is the fundamental analysis. The second part is devoted to the selection and characterization of joint-stock companies of the same field and then selecting assessment indicators. The third part deals with the analysis of individual companies using selected methods of intercompany comparison from two different points of view. The final part conveys the comparison of selected methods of intercompany comparisons for both points of view and the proposal of the most suitable investment.
Description
Citation
SCHILLER, J. Fundamentální akciová analýza a její vliv na rozhodování v praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Zemánková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
otázka oponenta - zodpovězeno prof. Rejnuš: V současné době existuje návrh vlády zdesetinásobit odvody těžebních firem, jaký to bude mít dopad na ekonomiku? Jaký to bude mít dopad na spotřebitele? Ing. Kučerová: Jak by student charakterizoval metodu bodového ohodnocení? - zodpovězeno Ing. Kučerová: Jakým způsobem byly stanoveny váhy? Jaká byla kritéria pro stanovení váhy? - zodpovězeno Ing. Bartošek: Pro jaký časový rámec jsou doporučení v práci formulována? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO