Datový standard ministerstva zdravotnictví České republiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úkolem bakalářské práce bylo prostudovat datový standard Ministerstva zdravotnictví České republiky a možnosti přístupu do NIS Clinicom. Je zde popsána chronologie změn v blokové struktuře a popisu dat. Byl navržen a realizován webový přístup do NIS Clinicomu pomocí CSP, ve kterém lze generovat datové zprávy o pacientech se zvolenou infekční diagnózou odpovídající povinnému hlášení do Národního zdravotnického informačního systému.
This work attempts at exploring the data standard of the Ministry of Health of the Czech Republic and the possibility of access to NIS Clinicom. The chronology of changes in the block structure and data description has been described. The web acces to NIS Clinicom has been designed and put into effect by means of CSP which can be used to generate data messages concerning patients with a selected infectious diagnosis corresponding with the compulsory report to the National Medical Information System.
Description
Citation
HOMOLA, R. Datový standard ministerstva zdravotnictví České republiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO