Výroba a uskladnění vodíku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je přednést přehled technologií výroby a způsobů uskladnění vodíku. Zvolené úkoly byly řešeny za pomocí odborné literatury a vědeckých článků na danou tématiku. V práci je popsáno deset výrobních technologii. Jedná se o výrobu z fosilních paliv, vody a biomasy. Práce také obsahuje pět způsobů uskladnění vodíku pro stacionární a mobilní aplikace. Jde o uskladnění v plynné a kapalné fázi, hydridech kovů a skladování za pomocí sorpce.
The objective of this thesis is to give an overview of production technologies and ways of storage of hydrogen. Selected tasks were solved by professional literature and scientific articles. There is a description of ten production technologies in the thesis. This production of hydrogen is from fossil fuel, water and biomass. This thesis also contains five ways of storage of hydrogen for stationary and mobile applications. This storage is in gas and liquid phases, storage in metal hydride and storage with help of sorption.
Description
Citation
ČOČEK, B. Výroba a uskladnění vodíku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Hejčík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Študent zrozumiteľne prezentoval svoju prácu a plne zodpovedal otázky oponenta. Formálna pripomienka (odkazy na citácie). Existuje v prírode nejaký voľný vodík? Aké sú skladovacie schopnosti vodíku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO