Konstrukčně-výrobní řešení upínacího přípravku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá různými aspekty konstrukčně - výrobního řešení upínacího přípravku v podmínkách malé výrobní firmy. V diplomové práci jsou rozebrány problémy, se kterými se autor práce při malosériové a kusové výrobě setkává. Důraz je kladen zejména na efektivitu a ekonomičnost celého výrobního procesu.
The thesis deals with various aspects of the structure - manufacturing solutions fixture in terms of small manufacturing firm. In the thesis are discussed problems which the author of the thesis with small-scale production meets. A substantial part of the thesis is also made by comparation of the production of small series production and large series. Emphasis is placed on efficiency and economy of the entire production process.
Description
Citation
OKÁČ, P. Konstrukčně-výrobní řešení upínacího přípravku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (člen) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (člen) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) doc. Ing. Emil Svoboda, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Jakým způsobem jsou polohovány a ustaveny jednotlivé dílce pro operaci svařování? 2) Bylo by možné výrobu přípravku ještě více optimalizovat a celkocě zefektivnit? 3) Jaká je životnost vyrobeného přípravku s ohledem na počet testovaných kusů jednotky řízení? 4) Byl přípravek zatížen a byl proveden pevnostní výpočet? 5) Kolik času zabrala realizace celé zakázky a kolik lidí se na ní ve Vaší firmě zabývalo? 6) Kolik procent z celkových výrobních nákladů tvoří náklady na řezné nástroje. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO