Výpočet dynamických sil na proudovodné dráze jističe 160 A

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá výpočtem sil, které působí na proudovodnou dráhu jističe, konkrétně se jedná o typ BC160A fy OEZ Letohrad. V práci je popsán princip vzniku elektrodynamických sil a výpočet těchto sil pro různé možnosti proudovodné dráhy. Na konci práce je vytvořen model jističe a pomocí simulačního programu jsou vypočteny síly, které vzniknou při průchodu proudů různých velikostí
This work deals with the calculation of forces acting on a current carrying path breakers, namely op type BC160 fy Letohrad. There is described the principle of electrodynamic forces and calculation of these forces for different current carrying path. Finally, a simplified model is created by using a circuit breaker simulation program and then forces that arise during the passage of a current are calculated.
Description
Citation
PUNČOCHÁŘ, M. Výpočet dynamických sil na proudovodné dráze jističe 160 A [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Martin Bajer (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Výpočet dynamických sil na proudové dráze jističe 160A. Představil cíle diplomové práce a přístroj, na kterém byla práce prováděna. Prezentoval a popsal SW modely jističe. Dále popsal použité vztahy, které byly použity při výpočtech. Představil vypočtené průběhy ze simulace v prostředí Maxwell a okomentoval jejich význam. V závěru shrnul dosažené výsledky. Odpověděl na dotazy oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO