Jeřáb nástěnný

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo navrhnout konstrukci dle zadaných parametrů a podle nich zvolit vhodný kladkostroj; dále provést příslušné výpočty, vytvořit výkres sestavy a výkres svaření. Při návrhu jeřábu jsem konstrukčně přihlížel k jednoduchosti součástí jak na výrobu tak i samotnou montáž; jeho nevýhodou však je horší usazení konstrukce na své místo. Konstrukční výpočet mi pomohl zvolit vhodné materiály, ložiska a technologie nástěnného jeřábu. Kladkostroj je v dobré cenové relaci a splňuje zadané podmínky; navíc je vybaven nejnovější technologií. Výsledkem celé práce je navržení nástěnného jeřábu dle daných požadavků s tím, že výroba celého jeřábu a náhradních dílů není náročná a složitá.
Object this work was design structure according to requirement and choose tackle with calculation and drawings. My goal was create simple structure for manufacture and assembly against difficult deposition. Materials, bearings and wall-mounted crane was choose by calculation. Tackle with newest technology comply all reqirements. Result this work is design wall-mounted crane with easy repairs and maintenance according to requirement.
Description
Citation
KRYŠTOF, O. Jeřáb nástěnný [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kopecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO