Návrh elektronicky laditelných kmitočtových filtrů v technologii CMOS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou CT filtrů, konkrétně je řešena problematika Gm – C filtru. Jsou zde uvedeny tři linearizační techniky, které jsou porovnány z hlediska vstupního lineárního rozsahu, zkreslení a přeladění. Dále je navržen filtr druhého řádu typu dolní propust a jsou zkoumány jeho přelaďovací možnosti.
This master thesis deals with the problematics of CT filters and focuses on Gm – C filter. Three linearisation techniques are listed and compared in terms of linear input range, distortion and retuning. In the practical part – second - order low – pass filter is designed and its tuning capabilities are examined.
Description
Citation
ZLÁMAL, J. Návrh elektronicky laditelných kmitočtových filtrů v technologii CMOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Lubomír Hudec, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Dr.techn. Ing. Mária Bendová (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Další otázky na téma: hlubší realizace layoutu obvodu (z nedostatku času nebylo provedeno), způsobu měření THD, uvedení technologických parametrů návrhu a optimalizaci zapojení student také zodpověděl. Dále si student vyslechl připomínky k nedodrženému časovému plánu a diskutabilní míře splnění zadání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO