Návrh laditelného kmitočtového filtru 2. řádu se spínanými kapacitory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci jsou popsány topologie analogových kmitočtových filtrů s možnosti přelaďování základních parametrů na příkladů MOSFET-C filtru a filtru na spínaných kondenzátorech. Pak byl udělán výběr topologie z hlediska linearity a maximální přeladitelnosti. V práci je popsána problematika návrhu analogového spínače a jí řešení. Také udělán návrh filtru dolní propust Sallen-Key pomocí spínaných kondenzátorů a ho simulace v prostředí Cadence.
Thesis describes analog filters topologies with capability of tuning of the main parameters and the MOSFET-C and switched-capacitor filters are described. With focus to linearity and maximal tuning range optimal topology have been chosen. In work the issue of analog switch design is described and is solved. Design of switched-capacitor low-pass Sallen-key filter in Cadence software was made and simulation results are presented.
Description
Citation
BRAGINA, T. Návrh laditelného kmitočtového filtru 2. řádu se spínanými kapacitory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Lubomír Hudec, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Dr.techn. Ing. Mária Bendová (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Studentka seznámila státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděla otázky a připomínky oponenta. Maximální délka prezentace byla značně překročena, což bylo z větší části způsobeno jazykovou bariérou. Dále byly v diskusi zmíněny další připomínky k práci, především: ovlivnění aktivního filtru pasivním výstupním filtrem v návaznosti na zjištění zatížitelnosti výstupu (nebylo v práci ověřeno) studentka částečně vysvětlila. Další otázky se týkaly možné přeladitelnosti filtru dalšími technikami, detailnějšímu vysvětlení nedostatků zmiňovaných v oponentském posudku a finální úpravy práce. Studentka na otázky částečně odpověděla. Byla diskutována i časová náročnost práce, která byla studentkou podceněna a díky tomu nebyla práce dokončena včas.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO