Studie systému benefitů ve strojírenském podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením a optimalizací systému benefitů ve strojírenském podniku. V úvodní části práce jsou popsány základní typy zvýšení motivace zaměstnanců pomocí odměňování a komplexního systému benefitů. V další části práce je provedena rešerše benefitů poskytovaných firmami, působícími v České republice ve srovnání s konkrétním strojírenským podnikem ABC. V praktické části práce je proveden průzkum nejčastěji poskytovaných benefitů firmami. Diplomová práce dále obsahuje dotazník, na jehož základě došlo k vyjádření zájmu o konkrétní benefity. U benefitů, o které byl projeven největší zájem, je doplněno finanční vyjádření nákladů pro zaměstnavatele. V závěru práce jsou uvedeny další doporučení na optimalizaci dotazníku a konkrétní návrhy na zlepšení funkčnosti systému benefitů v daném strojírenském podniku ABC.
This diploma thesis deals with evaluation and optimization of the system of benefits in an engineering company. Introductory part of the thesis describes the basic ways to increase motivation of employees through the comprehensive system of remuneration and benefits. Next part of the thesis presents a comparison of benefits provided by companies operating in the Czech Republic and the particular engineering company ABC. Practical part of the thesis carries out a survey focused on the most frequently provided benefits by different companies. The thesis also includes the questionnaire in which the interest for specific benefits was expressed. The benefits in which the greatest interest was shown are supplied with a financial description of costs for the employer. The conclusion provides additional recommendations for further optimization of the questionnaire and specific proposals to improve the system of benefits in the engineering company ABC.
Description
Citation
KABELÍKOVÁ, K. Studie systému benefitů ve strojírenském podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Jiří Michele (místopředseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Jiří Michele - Jak hodnotíte nebezpečí, že nabízené benefity pojme zaměstnanec jako automatické a bude je po zaměstnavateli vyžadovat? Vidíte nebezpečí v oblasti poskytování benefitů z pohledu nějaké formy diskriminace? - zodpovězeno Jaký vidíte nebezpečí vlivu odborové organizace na oblast poskytování benefitů z pohledu ukotvení do kolektivní smlouvy? - zodpovězeno Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. - Zařadila jste do své analýzy i firmy, které mají zkušenosti s cafeteria systémem? Pokud ano, které firmy to byly a jaké otázky jste s nimi případně řešila? - zodpovězeno Jakým způsobem jste dospěla ke konečnému počtu možných benefitů, které uvádíte ve své práci? - zodpovězeno Ing. Vladimíra Kučerová, Ph.D. - Jakým způsobem budete jako zaměstnavatel realizovat benefity typu daňově uznatelných úlev?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO