Kytarový elektronkový zesilovač

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo navrhnout nízkofrekvenční elektronkový zesilovač uzpůsobený pro použití s elektrofonickou kytarou. Předzesilovač je osazen triodovými elektronkami ECC 83 v zapojení pro napěťové zesílení a jako katodový sledovač pro připojení jednoduchého frekvenčního korektoru. Výstup na efektovou smyčku umožňuje připojení externích efektů. Pro koncový zesilovač je použito dvojčinné zapojení elektronek 6L6 s fázovým invertorem se zapojenou triodou ECC81. Výstupní transformátor provádí impedanční přizpůsobeni pro připojení reproduktoru. Napájecí zdroj využívá usměrňovacích elektronek GZ34 a diodových můstku. Text práce rovněž obsahuje teoretický návrh kytarového elektronkového zesilovače a dokumentaci realizace funkčního prototypu.
The objective of this bachelor’s thesis was to design a low-frequency tube amplifier optimized for use with electric guitar. The preamp is equipped with ECC83 triode tubes as voltage amplifier and cathode follower for connection with a simple frequency corrector. The output of the FX loop allows the connection of external effects. The power amplifier is realized by dual-action 6L6 tubes and phase invertor with ECC81 triode. Output transformer allows impedance matching for speakers. The power supply uses a GZ34 rectifier tube and diode bridges. Text of thesis also includes theoretical design of guitar tube amplifier and documentation of realization of functional prototype.
Description
Citation
KOKOLIA, M. Kytarový elektronkový zesilovač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Macho, CSc. (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Doc. Kratochvíl: Harmonické zkreslení, požadavky na THD u komerčních zařízení. Co způsobuje zkreslení 12%? Použité komponenty. Dr. Polák: Připomínky k formální stránce práce. Ing. Macho, CSc.: Připomínky ke kreslení elektronek, norma pro elektronická schémata. Vliv na zkreslení možnou výměnou elektronek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO