Motory motocyklů MotoGP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je popis konstrukčních řešení motorů, které se používají u závodních motocyklů. Pozornost je zaměřena na závodní motocykly v třídě MotoGP. Práce popisuje jejich vývoj, technické parametry a konstrukční řešení.
The aim of this thesis is a description of engine concepts which are used in racing motorcycles. The attention is aimed on racing motorcycles in MotoGP class. The thesis describes their development, technical parameters and construction solutions.
Description
Citation
PACUT, P. Motory motocyklů MotoGP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student seznámil komisi s obsahem závěrečné práce. V rámci obhajoby byly komisí vzneseny následující dotazy: 1) V sezóně 2014 došlo k zavedení tzv. kategorie Open v rámci třídy MotoGP, jaké jsou zásadní rozdíly v technických regulích mezi motocyklem kategorie Open a továrním motocyklem? 2) Popište princip funkce kontroly trakce motocyklu MotoGP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO