Volba a optimalizace řezných podmínek pro progresivní výrobní technologie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce obsahuje teoretický rozbor volby a optimalizace řezných podmínek pro současné proces obrábění se zaměřením na dokončovací proces soustružení. Dále byla pozornost zaměřena na vliv řezných podmínek a jiných vlivů na požadovanou kvalitu a drsnost obrobeného povrchu. V experimentální části byla část těchto vlivů prakticky ověřena a to především vliv hloubky řezu a vliv posuvu na drsnost povrchu a geometrickou přesnost obrobené plochy.
This thesis contains theoretical analysis of optimization methods of cutting conditions for current machining processes with focus on finishing turning. Further focus was put on influences of cutting conditions and other effects on requested quality and roughness of machined surface. The effect of part of these conditions was verified in experimental part. The influence of feed rate and depth of cut on surface roughness and geometrical accuracy was experimentally verified.
Description
Citation
KRUPKA, O. Volba a optimalizace řezných podmínek pro progresivní výrobní technologie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (místopředseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (člen) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-26
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. O jakou optimalizaci řezných podmínek se jedná ve vaši DP? 2. Co je to drsnost povrchu? 3. Rozdělení silových složek při obrábění. 4. Jak jste volil řezné podmínky? 5. Co je to Taguchiho metoda? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO