Vybavení 3 osého CNC stroje upínacími čelistmi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V mojí bakalářské práci jsem se zabýval návrhem, výrobou a uvedením do provozu upínacích čelistí pro obráběcí centrum. Projekt jsem realizoval ve firmě Mevi-CZ se sídlem ve Zlíně, která má dlouhodobou historii v oblasti výroby součástí pro balicí, farmaceutický, elektrotechnický, potravinářský průmysl, prototypů, sanitární techniky, zařízeních pro automatizace, dopravních a manipulačních zařízení. Na začátku projektu jsem si vytvořil návrh technického řešení upínacích čelistí, jejich umístění v rámci pracoviště a vypracoval jsem výkresovou dokumentaci. Věřím, že moje řešení bude mít využití v zefektivnění výroby ve firmě, to znamená zvýšení výrobní kapacity stroje a minimalizování prostojů vzniklých obsluhou člověkem.
In my bachelor thesis I dealt with the design, manufacture and putting into operation of clamping jaws for machining center. The project was done in company Mevi-CZ located in Zlín, which has a long history in the production of components for packaging, pharmaceutical, electronics, food industry prototyping, sanitary equipment, automation equipment, transportation and handling equipment. At the beginning of the project I created a technical solution of clamping jaws, their location within the workplace and I have created drawings. I believe that my solution will be used in a production efficiency in the company, this means increased machine capacity and minimize machine downtime caused by employee.
Description
Citation
BUŽEK, M. Vybavení 3 osého CNC stroje upínacími čelistmi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen) Ing. Roman Kubík, Ph.D. (člen) Ing. Karel Němec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Co znamená pojem bezobslužnost stroje a co je do tohoto pojmu vše nutné uvažovat? 2) Jak by bylo možné realizovat zpětnou vazbu ustavení obrobku ve svěráku pro zajištění přesné pozice po upnutí? 3) Jaká zařízení nám mohou určovat přesnou pozici obrobku? 4) Jak dlouho Vám trval vývoj? 5) Jak jste navrhoval zatížení? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO