Porovnání principů zpětného proplachu mechanických filtrů pro pitnou vodu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na shrnutí a rozšíření poznatků o principech zpětného proplachu za účelem zjištění vhodnosti použití ve filtrech společnosti Honeywell. Cílem úvodní části je vypracování rešerše a porovnání principů zpětného proplachu sít vodních filtrů. Na základě těchto poznatků jsou v dalších částech navrženy tři prototypy filtrů se zpětným proplachem a je uskutečněna jejich studie proveditelnosti. Na Závěr je zhodnocena jejich vhodnost k dalšímu použití.
Aim of the thesis is to conclude and widen knowledge of backwashing principles in order to find potential use in Honeywell water filters. The aim of the first part is to make a research and to compare principles of backwashing in water filters. In last parts of the thesis three prototypes of backwash filters are designed and tested and feasibility study is made. Finally, their suitability for further use based on previous findings is assessed.
Description
Citation
ZEDNÍČEK, V. Porovnání principů zpětného proplachu mechanických filtrů pro pitnou vodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) Ing. Richard Nekvasil, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Houdková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Bělohradský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO