Výkonový měnič pro umělou napájecí síť

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem měniče pro umělou napájecí síť. Je zde uvedena analýza možných řešení tohoto měniče a dále obsahuje dimenzování součástek silového obvodu měniče, návrh filtrů a regulátorů měniče. V návrhu je dále obsažena i simulace dynamických vlastností výstupního střídače v prostředí Matlab Simulink. V práci je uveden i návrh silové desky střídače, budičů a řízení střídače.
Diploma work deals with a converter design for an artifical power net. There is described analysis of possible solving of this converter. Next there is contained dimension of components force circumference converter, design of filtres and converter regulator. Project deals with simulation of dynamical qualities for an output changer device in settings Matlab Simulink. In this work there is even a design power board alternator, wakers and directing of alternator.
Description
Citation
PICMAUS, M. Výkonový měnič pro umělou napájecí síť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dohnal, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Výkonový měnič pro umělou napájecí síť. V práci se vyskytuje řada formálních nedostatků a pouze povrchní řešení některých bodů zadání. Vedoucí měl problém s nespoluprací studenta během semestru. Otázky oponenta byly odpovězeny. Vedoucí, oponent i komise hodnotí práci jako uspokojivou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO