Návrh a simulace výrobních systémů za využití simulačního softwaru pro pokročilé plánování a rozvrhování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
První část práce je zaměřena na základní pojmy týkající se výrobního procesu, typy plánování a rozvrhování výroby. Dále pak na metody a filozofické koncepce plánování a rozvrhování. Druhá část práce se zabývá systémem APS a jeho implementací v simulačním softwaru Asprova. Pomocí softwaru Asprova je vytvořen simulační model, který je následně optimalizován.
The first part of the work is focused on basic concepts relating to the manufacturing process and types of production planning and scheduling. Furthermore, the methods and the philosophical concept of planning and scheduling. The second part of the thesis deals with the APS system and its implementation in the simulation software Asprova. Simulation model, which is subsequently optimized is created using the Asprova software.
Description
Citation
CHALUPA, J. Návrh a simulace výrobních systémů za využití simulačního softwaru pro pokročilé plánování a rozvrhování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO