Polská energetika s důrazem na potenciál břidličného plynu a návrh sušící stanice na břidličný plyn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce seznamuje čtenáře s aktuální energetickou situací Polska a pravděpodobnou budoucností jeho energetického sektoru. Dále se zabývá břidličným plynem, jeho zásobami ve světě a v Polsku, metodami jeho těžby i zpracování. Dále zpracovává základní problematiku technologie, výpočtů a návrhu sušící linky na zemní plyn využívající trietylenglykol.
This master's thesis informs its reader about actual energetical situation of Poland and its probable future. The thesis focus on shale gas resesources in the world and Poland and methods of its mining and procesing. Main problematics of determining, designing and technology of TEG dehydration unit were described in this thesis.
Description
Citation
BALÁK, J. Polská energetika s důrazem na potenciál břidličného plynu a návrh sušící stanice na břidličný plyn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Bohumil Polesný, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš John (člen) Ing. Milan Kořista, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skoupý (člen) Ing. Jaroslav Sláma (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO